SBI Probationary Officer (PO) · Topic Collection

Reasoning PYQs

Verbal and non-verbal reasoning, analogies, syllogisms, number series, coding-decoding, blood relations, and analytical puzzles.

1350 Total Questions41 Official PapersYears: 2018–2025Search in Reasoning
Showing questions 781–800 of 1350Page 40 of 68
SBI PO Prelims 1 Nov 2023 Memory Based Paper (Shift 1) (Previous Year Paper)·Reasoning Ability
View full paper

Question 781

SBI Probationary Officer (PO) 2023• Reasoning Ability• Reasoning Ability

Direction: Study the following information and answer the following question.

Eight persons named E, F, G, H, I, J, K and L are sitting in a row.

Some of them are facing north and some of them are facing south direction. Not more than two persons sitting next to each other are facing the same direction. E sits 2nd to the right of F. F and J face the same direction. The number of persons sitting to the right of G is the same as to the left of H. I faces north. L sits 4th to the right of J and both of them are facing opposite directions. K sits 3rd to the left of L. H sits 2nd to the right of K. Both the immediate neighbors of H face opposite directions.

Who sits second to the left of I?

  1. AOption (a)

    K

  2. BOption (b)

    The person who sits 2nd to the right of F.

  3. COption (c)

    H

  4. DOption (d)

    J

  5. EOption (e)

    The person who sits 2nd to the left of G.

View answer & explanation

Correct answer

Answer: (e)E.

The person who sits 2nd to the left of G.

Why this answer is correct

Given -

8 persons - E, F, G, H, I, J, K, and L

Some face North and some face South. Not more than two persons sitting next to each other are facing the same direction.

1) L sits 4th to the right of J and both of them are facing opposite directions. Here, there are two cases, I - J faces North and L faces South, II - J faces South and L faces North.

2) K sits 3rd to the left of L.

3) H sits 2nd to the right of K. In Case I K faces South and in Case II, K faces North.

4) Both the immediate neighbors of H face opposite directions.

5) The number of persons sitting to the right of G is the same as to the left of H. In Case I, G will sit third from the left end and in Case II, G will sit third from the right end.

6) E sits 2nd to the right of F. This is possible only if in both cases, E and F are immediate neighbors of G.

  1. F and J face the same direction. In case I, F will face North and in Case II, F will face South.

8) I faces north. This is possible only in Case I and Case II will get eliminated.

G will face South as not more than two persons face the same direction. From 5), H also faces South. Therefore, E will face North.

The final arrangement is -

L sits second to the left of I. L sits 2nd to the left of G.

The correct answer is The person who sits 2nd to the left of G.

SBI PO Prelims 1 Nov 2023 Memory Based Paper (Shift 1) (Previous Year Paper)·Reasoning Ability
View full paper

Question 782

SBI Probationary Officer (PO) 2023• Reasoning Ability• Reasoning Ability

Direction: Study the following information and answer the following question.

Eight persons named E, F, G, H, I, J, K and L are sitting in a row.

Some of them are facing north and some of them are facing south direction. Not more than two persons sitting next to each other are facing the same direction. E sits 2nd to the right of F. F and J face the same direction. The number of persons sitting to the right of G is the same as to the left of H. I faces north. L sits 4th to the right of J and both of them are facing opposite directions. K sits 3rd to the left of L. H sits 2nd to the right of K. Both the immediate neighbors of H face opposite directions.

How many persons are facing South?

  1. AOption (a)

    One

  2. BOption (b)

    Two

  3. COption (c)

    Three

  4. DOption (d)

    Four

  5. EOption (e)

    Five

View answer & explanation

Correct answer

Answer: (d)D.

Four

Why this answer is correct

Given -

8 persons - E, F, G, H, I, J, K, and L

Some face North and some face South. Not more than two persons sitting next to each other are facing the same direction.

1) L sits 4th to the right of J and both of them are facing opposite directions. Here, there are two cases, I - J faces North and L faces South, II - J faces South and L faces North.

2) K sits 3rd to the left of L.

3) H sits 2nd to the right of K. In Case I K faces South and in Case II, K faces North.

4) Both the immediate neighbors of H face opposite directions.

5) The number of persons sitting to the right of G is the same as to the left of H. In Case I, G will sit third from the left end and in Case II, G will sit third from the right end.

6) E sits 2nd to the right of F. This is possible only if in both cases, E and F are immediate neighbors of G.

  1. F and J face the same direction. In case I, F will face North and in Case II, F will face South.

8) I faces north. This is possible only in Case I and Case II will get eliminated.

G will face South as not more than two persons face the same direction. From 5), H also faces South. Therefore, E will face North.

The final arrangement is -

Four persons are facing South.

The correct answer is Four.

SBI PO Prelims 1 Nov 2023 Memory Based Paper (Shift 1) (Previous Year Paper)·Reasoning Ability
View full paper

Question 783

SBI Probationary Officer (PO) 2023• Reasoning Ability• Reasoning Ability

Direction: Study the following information and answer the following question.

Eight persons named E, F, G, H, I, J, K and L are sitting in a row.

Some of them are facing north and some of them are facing south direction. Not more than two persons sitting next to each other are facing the same direction. E sits 2nd to the right of F. F and J face the same direction. The number of persons sitting to the right of G is the same as to the left of H. I faces north. L sits 4th to the right of J and both of them are facing opposite directions. K sits 3rd to the left of L. H sits 2nd to the right of K. Both the immediate neighbors of H face opposite directions.

How many persons are sitting between F and K?

  1. AOption (a)

    Six

  2. BOption (b)

    Five

  3. COption (c)

    Four

  4. DOption (d)

    Three

  5. EOption (e)

    Two

View answer & explanation

Correct answer

Answer: (b)B.

Five

Why this answer is correct

Given -

8 persons - E, F, G, H, I, J, K, and L

Some face North and some face South.

Not more than two persons sitting next to each other are facing the same direction.

1) L sits 4th to the right of J and both of them are facing opposite directions. Here, there are two cases, I - J faces North and L faces South, II - J faces South and L faces North.

2) K sits 3rd to the left of L.

3) H sits 2nd to the right of K. In Case I K faces South and in Case II, K faces North.

4) Both the immediate neighbors of H face opposite directions.

5) The number of persons sitting to the right of G is the same as to the left of H. In Case I, G will sit third from the left end and in Case II, G will sit third from the right end.

6) E sits 2nd to the right of F. This is possible only if in both cases, E and F are immediate neighbors of G.

  1. F and J face the same direction. In case I, F will face North and in Case II, F will face South.

8) I faces north. This is possible only in Case I and Case II will get eliminated.

G will face South as not more than two persons face the same direction. From 5), H also faces South. Therefore, E will face North.

The final arrangement is -

Five persons are sitting between F and K

The correct answer is Five.

SBI PO Prelims 1 Nov 2023 Memory Based Paper (Shift 1) (Previous Year Paper)·Reasoning Ability
View full paper

Question 784

SBI Probationary Officer (PO) 2023• Reasoning Ability• Reasoning Ability

Direction: Study the following information and answer the following question.

Eight persons named E, F, G, H, I, J, K and L are sitting in a row.

Some of them are facing north and some of them are facing south direction. Not more than two persons sitting next to each other are facing the same direction. E sits 2nd to the right of F. F and J face the same direction. The number of persons sitting to the right of G is the same as to the left of H. I faces north. L sits 4th to the right of J and both of them are facing opposite directions. K sits 3rd to the left of L. H sits 2nd to the right of K. Both the immediate neighbors of H face opposite directions.

The number of persons sitting between G and E is/are two less than between __________.

  1. AOption (a)

    J and G

  2. BOption (b)

    F and H

  3. COption (c)

    K and L

  4. DOption (d)

    H and I

  5. EOption (e)

    G and K

View answer & explanation

Correct answer

Answer: (c)C.

K and L

Why this answer is correct

Given -

8 persons - E, F, G, H, I, J, K, and L

Some face North and some face South. Not more than two persons sitting next to each other are facing the same direction.

1) L sits 4th to the right of J and both of them are facing opposite directions. Here, there are two cases, I - J faces North and L faces South, II - J faces South and L faces North.

2) K sits 3rd to the left of L.

3) H sits 2nd to the right of K. In Case I K faces South and in Case II, K faces North.

4) Both the immediate neighbors of H face opposite directions.

5) The number of persons sitting to the right of G is the same as to the left of H. In Case I, G will sit third from the left end and in Case II, G will sit third from the right end.

6) E sits 2nd to the right of F. This is possible only if in both cases, E and F are immediate neighbors of G.

  1. F and J face the same direction. In case I, F will face North and in Case II, F will face South.

8) I faces north. This is possible only in Case I and Case II will get eliminated.

G will face South as not more than two persons face the same direction. From 5), H also faces South. Therefore, E will face North.

The final arrangement is -

The number of persons sitting between G and E is zero which is two less than between K and L.

The correct answer is K and L.

SBI PO Prelims 1 Nov 2023 Memory Based Paper (Shift 1) (Previous Year Paper)·Reasoning Ability
View full paper

Question 785

SBI Probationary Officer (PO) 2023• Reasoning Ability• Reasoning Ability

Direction: Study the following information and answer the following question.

Eight persons named E, F, G, H, I, J, K and L are sitting in a row.

Some of them are facing north and some of them are facing south direction. Not more than two persons sitting next to each other are facing the same direction. E sits 2nd to the right of F. F and J face the same direction. The number of persons sitting to the right of G is the same as to the left of H. I faces north. L sits 4th to the right of J and both of them are facing opposite directions. K sits 3rd to the left of L. H sits 2nd to the right of K. Both the immediate neighbors of H face opposite directions.

Which of the following is false?

  1. AOption (a)

    The person sitting between J and G is facing the same direction as J.

  2. BOption (b)

    The person sitting between F and E is facing the same direction as E.

  3. COption (c)

    The person sitting between H and E is facing  the same direction as H.

  4. DOption (d)

    The person sitting between L and I is facing the same direction as L.

  5. EOption (e)

    The person sitting between H and K is not facing the same direction as K.

View answer & explanation

Correct answer

Answer: (b)B.

The person sitting between F and E is facing the same direction as E.

Why this answer is correct

Given -

8 persons - E, F, G, H, I, J, K, and L

Some face North and some face South. Not more than two persons sitting next to each other are facing the same direction.

1) L sits 4th to the right of J and both of them are facing opposite directions. Here, there are two cases, I - J faces North and L faces South, II - J faces South and L faces North.

2) K sits 3rd to the left of L.

3) H sits 2nd to the right of K. In Case I K faces South and in Case II, K faces North.

4) Both the immediate neighbors of H face opposite directions.

5) The number of persons sitting to the right of G is the same as to the left of H. In Case I, G will sit third from the left end and in Case II, G will sit third from the right end.

6) E sits 2nd to the right of F. This is possible only if in both cases, E and F are immediate neighbors of G.

  1. F and J face the same direction. In case I, F will face North and in Case II, F will face South.

8) I faces north. This is possible only in Case I and Case II will get eliminated.

G will face South as not more than two persons face the same direction. From 5), H also faces South. Therefore, E will face North.

The final arrangement is -

The person sitting between F and E is not facing the same direction as E.

The correct answer is The person sitting between F and E is facing the same direction as E.

SBI Probationary Officer (PO) 2022 Previous Year Paper Shift 1·Reasoning Ability
View full paper

Question 786

SBI Probationary Officer (PO) 2022• Reasoning Ability• Reasoning Ability

Directions (66-70) : Study the following information carefully and answer the questions given below:
Eight persons – A, B, C, D, E, F, G, and H were born in different months- January, March, April, June, September, October, November and December of the same year but not necessarily in the same order. G was born before the person who was born in June month. Two persons were born between G and D who was born in the month which has 30 days. F was born just after the month when B was born and just before H. One person was born between C and A. E was born just after the month when A was born.

Q66. Who among the following person was born in the month of October?

  1. AOption (a)

    A

  2. BOption (b)

    B

  3. COption (c)

    H

  4. DOption (d)

    C

  5. EOption (e)

    None of these

View answer & explanation

Correct answer

Answer: (b)B.

B

Explanation not yet available.
SBI Probationary Officer (PO) 2022 Previous Year Paper Shift 1·Reasoning Ability
View full paper

Question 787

SBI Probationary Officer (PO) 2022• Reasoning Ability• Reasoning Ability

Directions (66-70) : Study the following information carefully and answer the questions given below:
Eight persons – A, B, C, D, E, F, G, and H were born in different months- January, March, April, June, September, October, November and December of the same year but not necessarily in the same order. G was born before the person who was born in June month. Two persons were born between G and D who was born in the month which has 30 days. F was born just after the month when B was born and just before H. One person was born between C and A. E was born just after the month when A was born.

Q67. How many persons were born between A and B?

  1. AOption (a)

    None

  2. BOption (b)

    One

  3. COption (c)

    Three

  4. DOption (d)

    Two

  5. EOption (e)

    More than three

View answer & explanation

Correct answer

Answer: (d)D.

Two

Explanation not yet available.
SBI Probationary Officer (PO) 2022 Previous Year Paper Shift 1·Reasoning Ability
View full paper

Question 788

SBI Probationary Officer (PO) 2022• Reasoning Ability• Reasoning Ability

Directions (66-70) : Study the following information carefully and answer the questions given below:
Eight persons – A, B, C, D, E, F, G, and H were born in different months- January, March, April, June, September, October, November and December of the same year but not necessarily in the same order. G was born before the person who was born in June month. Two persons were born between G and D who was born in the month which has 30 days. F was born just after the month when B was born and just before H. One person was born between C and A. E was born just after the month when A was born.

Q68. Which of the following is true as per the given information?

  1. AOption (a)

    Three persons were born between G and H

  2. BOption (b)

    No one was born after H

  3. COption (c)

    F was born just before A

  4. DOption (d)

    C was born in the month which has 30 days

  5. EOption (e)

    All are true

View answer & explanation

Correct answer

Answer: (b)B.

No one was born after H

Explanation not yet available.
SBI Probationary Officer (PO) 2022 Previous Year Paper Shift 1·Reasoning Ability
View full paper

Question 789

SBI Probationary Officer (PO) 2022• Reasoning Ability• Reasoning Ability

Directions (66-70) : Study the following information carefully and answer the questions given below:
Eight persons – A, B, C, D, E, F, G, and H were born in different months- January, March, April, June, September, October, November and December of the same year but not necessarily in the same order. G was born before the person who was born in June month. Two persons were born between G and D who was born in the month which has 30 days. F was born just after the month when B was born and just before H. One person was born between C and A. E was born just after the month when A was born.

Q69. Four of the following five are alike in a certain way and hence they form a group. Who among the following does not belong to that group?

  1. AOption (a)

    B

  2. BOption (b)

    H

  3. COption (c)

    C

  4. DOption (d)

    F

  5. EOption (e)

    G

View answer & explanation

Correct answer

Answer: (d)D.

F

Explanation not yet available.
SBI Probationary Officer (PO) 2022 Previous Year Paper Shift 1·Reasoning Ability
View full paper

Question 790

SBI Probationary Officer (PO) 2022• Reasoning Ability• Reasoning Ability

Directions (66-70) : Study the following information carefully and answer the questions given below:
Eight persons – A, B, C, D, E, F, G, and H were born in different months- January, March, April, June, September, October, November and December of the same year but not necessarily in the same order. G was born before the person who was born in June month. Two persons were born between G and D who was born in the month which has 30 days. F was born just after the month when B was born and just before H. One person was born between C and A. E was born just after the month when A was born.

Q70. Who among the following person was born just before C?

  1. AOption (a)

    G

  2. BOption (b)

    E

  3. COption (c)

    D

  4. DOption (d)

    H

  5. EOption (e)

    No one

View answer & explanation

Correct answer

Answer: (e)E.

No one

Explanation not yet available.
SBI Probationary Officer (PO) 2022 Previous Year Paper Shift 1·Reasoning Ability
View full paper

Question 791

SBI Probationary Officer (PO) 2022• Reasoning Ability• Reasoning Ability

Q71. How many such pairs of the letters are in the word ‘CONSUMER’, each of which has the same number of letters between them as in the alphabetical series (both forward and backward direction) ?

  1. AOption (a)

    Four

  2. BOption (b)

    Two

  3. COption (c)

    One

  4. DOption (d)

    Three

  5. EOption (e)

    More than four

View answer & explanation

Correct answer

Answer: (b)B.

Two

Explanation not yet available.
SBI Probationary Officer (PO) 2022 Previous Year Paper Shift 1·Reasoning Ability
View full paper

Question 792

SBI Probationary Officer (PO) 2022• Reasoning Ability• Reasoning Ability

Directions (72-76) : Study the following information carefully and answer the questions given below:
In a certain code language:
“Exam preparation affordable now” is coded as “hr tf sq bd”
“Affordable test series portal” is coded as “lp bd vc eo”
“Test preparation by student” is coded as “lp tf fa mk”
“Mock series given now” is coded as “wq ax vc sq”

Q72. What is the code for “Affordable”?

  1. AOption (a)

    bd

  2. BOption (b)

    hr

  3. COption (c)

    tf

  4. DOption (d)

    sq

  5. EOption (e)

    None of these

View answer & explanation

Correct answer

Answer: (a)A.

bd

Explanation not yet available.
SBI Probationary Officer (PO) 2022 Previous Year Paper Shift 1·Reasoning Ability
View full paper

Question 793

SBI Probationary Officer (PO) 2022• Reasoning Ability• Reasoning Ability

Directions (72-76) : Study the following information carefully and answer the questions given below:
In a certain code language:
“Exam preparation affordable now” is coded as “hr tf sq bd”
“Affordable test series portal” is coded as “lp bd vc eo”
“Test preparation by student” is coded as “lp tf fa mk”
“Mock series given now” is coded as “wq ax vc sq”

Q73. If “Bank mock” is coded as “tr ax” then what is the code for “Given exam”?

  1. AOption (a)

    ax bd

  2. BOption (b)

    tf wq

  3. COption (c)

    hr wq

  4. DOption (d)

    wq vc

  5. EOption (e)

    None of these

View answer & explanation

Correct answer

Answer: (c)C.

hr wq

Explanation not yet available.
SBI Probationary Officer (PO) 2022 Previous Year Paper Shift 1·Reasoning Ability
View full paper

Question 794

SBI Probationary Officer (PO) 2022• Reasoning Ability• Reasoning Ability

Directions (72-76) : Study the following information carefully and answer the questions given below:
In a certain code language:
“Exam preparation affordable now” is coded as “hr tf sq bd”
“Affordable test series portal” is coded as “lp bd vc eo”
“Test preparation by student” is coded as “lp tf fa mk”
“Mock series given now” is coded as “wq ax vc sq”

Q74. What is the code for “Student”?

  1. AOption (a)

    mk

  2. BOption (b)

    tf

  3. COption (c)

    fa

  4. DOption (d)

    Either tf or fa

  5. EOption (e)

    Either mk or fa

View answer & explanation

Correct answer

Answer: (e)E.

Either mk or fa

Explanation not yet available.
SBI Probationary Officer (PO) 2022 Previous Year Paper Shift 1·Reasoning Ability
View full paper

Question 795

SBI Probationary Officer (PO) 2022• Reasoning Ability• Reasoning Ability

Directions (72-76) : Study the following information carefully and answer the questions given below:
In a certain code language:
“Exam preparation affordable now” is coded as “hr tf sq bd”
“Affordable test series portal” is coded as “lp bd vc eo”
“Test preparation by student” is coded as “lp tf fa mk”
“Mock series given now” is coded as “wq ax vc sq”

Q75. The code “lp vc” is coded for?

  1. AOption (a)

    Affordable test

  2. BOption (b)

    Mock test

  3. COption (c)

    Test series

  4. DOption (d)

    Mock given

  5. EOption (e)

    Student test

View answer & explanation

Correct answer

Answer: (c)C.

Test series

Explanation not yet available.
SBI Probationary Officer (PO) 2022 Previous Year Paper Shift 1·Reasoning Ability
View full paper

Question 796

SBI Probationary Officer (PO) 2022• Reasoning Ability• Reasoning Ability

Directions (72-76) : Study the following information carefully and answer the questions given below:
In a certain code language:
“Exam preparation affordable now” is coded as “hr tf sq bd”
“Affordable test series portal” is coded as “lp bd vc eo”
“Test preparation by student” is coded as “lp tf fa mk”
“Mock series given now” is coded as “wq ax vc sq”

Q76. What is the code “Student given test”?

  1. AOption (a)

    mk ax lp

  2. BOption (b)

    fa wq lp

  3. COption (c)

    lp mk fa

  4. DOption (d)

    wq lp ax

  5. EOption (e)

    Can’t be determined

View answer & explanation

Correct answer

Answer: (e)E.

Can’t be determined

Explanation not yet available.
SBI Probationary Officer (PO) 2022 Previous Year Paper Shift 1·Reasoning Ability
View full paper

Question 797

SBI Probationary Officer (PO) 2022• Reasoning Ability• Reasoning Ability

Directions (77-81) : Study the following information carefully and answer the questions given below:

Ten people are sitting in two parallel rows containing five people each in such a way that there is an equal distance between adjacent persons. In row - 1 P, Q, R, S and T are seated and all of them are facing north. G, H, K, L and M are sitting in row- 2 and facing south direction.
R neither sits at extreme ends nor sits exactly in the middle of the row. M faces the one who sits two places away from R. K faces the one who sits just left of P but not sit near to M. S sits right of P but not just right. T sits right of Q who neither faces G nor L. L does not sit in the middle of the row.

Q77. How many persons sit to the right of L?

  1. AOption (a)

    None

  2. BOption (b)

    Two

  3. COption (c)

    One

  4. DOption (d)

    Four

  5. EOption (e)

    Three

View answer & explanation

Correct answer

Answer: (d)D.

Four

Explanation not yet available.
SBI Probationary Officer (PO) 2022 Previous Year Paper Shift 1·Reasoning Ability
View full paper

Question 798

SBI Probationary Officer (PO) 2022• Reasoning Ability• Reasoning Ability

Directions (77-81) : Study the following information carefully and answer the questions given below:

Ten people are sitting in two parallel rows containing five people each in such a way that there is an equal distance between adjacent persons. In row - 1 P, Q, R, S and T are seated and all of them are facing north. G, H, K, L and M are sitting in row- 2 and facing south direction.
R neither sits at extreme ends nor sits exactly in the middle of the row. M faces the one who sits two places away from R. K faces the one who sits just left of P but not sit near to M. S sits right of P but not just right. T sits right of Q who neither faces G nor L. L does not sit in the middle of the row.

Q78. Four of the following five are alike in a certain way and hence form a group. Who among the following does not belong to that group?

  1. AOption (a)

    K

  2. BOption (b)

    S

  3. COption (c)

    R

  4. DOption (d)

    G

  5. EOption (e)

    T

View answer & explanation

Correct answer

Answer: (b)B.

S

Explanation not yet available.
SBI Probationary Officer (PO) 2022 Previous Year Paper Shift 1·Reasoning Ability
View full paper

Question 799

SBI Probationary Officer (PO) 2022• Reasoning Ability• Reasoning Ability

Directions (77-81) : Study the following information carefully and answer the questions given below:

Ten people are sitting in two parallel rows containing five people each in such a way that there is an equal distance between adjacent persons. In row - 1 P, Q, R, S and T are seated and all of them are facing north. G, H, K, L and M are sitting in row- 2 and facing south direction.
R neither sits at extreme ends nor sits exactly in the middle of the row. M faces the one who sits two places away from R. K faces the one who sits just left of P but not sit near to M. S sits right of P but not just right. T sits right of Q who neither faces G nor L. L does not sit in the middle of the row.

Q79. What is the position of R with respect to S?

  1. AOption (a)

    3rd to the right

  2. BOption (b)

    2nd to the right

  3. COption (c)

    3rd to the left

  4. DOption (d)

    Immediate left

  5. EOption (e)

    2nd to the left

View answer & explanation

Correct answer

Answer: (c)C.

3rd to the left

Explanation not yet available.
SBI Probationary Officer (PO) 2022 Previous Year Paper Shift 1·Reasoning Ability
View full paper

Question 800

SBI Probationary Officer (PO) 2022• Reasoning Ability• Reasoning Ability

Directions (77-81) : Study the following information carefully and answer the questions given below:

Ten people are sitting in two parallel rows containing five people each in such a way that there is an equal distance between adjacent persons. In row - 1 P, Q, R, S and T are seated and all of them are facing north. G, H, K, L and M are sitting in row- 2 and facing south direction.
R neither sits at extreme ends nor sits exactly in the middle of the row. M faces the one who sits two places away from R. K faces the one who sits just left of P but not sit near to M. S sits right of P but not just right. T sits right of Q who neither faces G nor L. L does not sit in the middle of the row.

Q80. If G and H interchanged their position then who faces to H?

  1. AOption (a)

    P

  2. BOption (b)

    Q

  3. COption (c)

    R

  4. DOption (d)

    T

  5. EOption (e)

    S

View answer & explanation

Correct answer

Answer: (a)A.

P

Explanation not yet available.

How should I prepare for Reasoning in SBI Probationary Officer (PO)?

Solving previous year questions by topic helps identify recurring concepts, question patterns, and frequently asked sub-topics. Attempt each question, review the step-by-step explanation, and note down key formulas or facts for quick revision before the exam.